Nok ett skudd ifra EM Par

Fra kvalifiseringen i EM PAR kommet nok et spill hvor motparten meldte som de hadde sett kortene mot oss. 0 % var vår belønning for å bli utsatt for denne varianten.

Jeg er ikke sikker hva nord hadde spist til frokost, men 3♠ i rød mot hvit sone etter at makkeren har vist en svak hånd med begge major må det være lov å beskrive som en aktiv melding.

Men den neste meldingen hvor han dobler 4♣ er vel enda mer aktiv. Jeg må si jeg skjønner ikke hva nord tenker på i denne posisjonen.

Først gjør han en svært spekulativ melding, som får motparten i delkontrakt på 4-trinnet. Ved å beite denne kontrakten ville NS scoret 90 % uten å doble. Men nå går han på en gang til og risikerer all score på spillet for å få de 10 % siste også. Hvis makkeren ikke har singleton å spille ut går kontrakten hjem.   130 vill gitt oss 30 % score så på mange måter var det greit at han doblet slik at vi kunne få ett plusspill med hjemgang.

Men slik ville ikke kortgudene det for oss denne dagen. Ruter i utspill vant nord med esset før en ruter gikk til stjeling. Hjerter til ess ble fulgt av nok en ruter til stjeling. Hjerter konge avsluttet så motspillet for 2 beit og 300 til NS.