Are Sivertsen – With a little help from the opponents

Are Sivertsen finner vi stadig vekk ved det grønne bord, gjerne på de større turneringene. I år spilte han åpent EM sammen med Dag Stokkvik, det har vært suksess med plass i finalen i EM PAR.

Fra kvalifiseringen har vi hentet dette spillet hvor Are fikk hjemgang i en håpløs kontrakt da motparten ble satt på en vanskelig prøve.

Are i SYD ble spillefører i 5. Som vi ser er det en tøff oppgave med to tapere i hjerter og en i kløver. Men Are ga ikke opp.

Spar i utspill vant han med kongen før han kastet en kløver på spar konge. Spar til stjeling ble så fulgt av ruter til hånden og ny spar til stjeling.

Are fridde seg nå med kløver og øst kom inn på kongen i denne posisjonen

Han spilte liten hjerter og Are hoppet opp på kongen, men nå var det vests tur til å tenke. Han hadde fått ett godt inntrykk av hvordan fordelingen var og hadde et valg.

Som vi ser kan han bare stikk og ta ett stikk til i hjerter, men vest fryktet at posisjonen var denne (at Are hadde både konge og dame i hjerter).

For å beite kontrakten må han la kongen vinne stikket for å unngå å bli innspilt. Derfor lasjerte vest hjerter konge!

Are fortsatte da med liten hjerter og vest hoppet opp på knekten som tok med seg damen fra øst. Dermed var øst innspilt og måtte fortsette med kløver til dobbeltrenons. Are kunne kaste sin siste hjerter på hånden og trumf hos blindemann for hjemgang.

Øst skulle selvsagt fridd seg med hjerter dame da han kom inn på kløver konge, men det var likevel fint av Are å eliminere fargene og gi motparten prøven. Det er slik det blir poeng!