EM: Konvensjon til besvær

Espen Fasting

Fra den siste dagen av EM har jeg hentet dette spillet som dukket opp i den åpne IMP turneringen. Det var rundt 100 makkerpar på startstreken og skulle du nå opp i toppen måtte du score godt over 1 imp i snitt pr spill. Da kom dette spillet godt med for vår del!

Folk synes konvensjoner er gøy. Jeg ser det fra tid til annen dukker opp makkerpar som kanskje har vært litt vel ivrige i sin bruk av konvensjoner og de har glemt å gå i dybden slik at det oppstår situasjoner de ikke klarer å håndtere.

Bare se på dette spillet

Som dere ser av meldingene var det en ganske grov logikk fra øst hvor han mente vest skulle meldt sin farge på 2♦ hvis den var major, ergo måtte han ha enseter med kløver! Uansett var 3♣ en svært spekulativ melding.

Jeg syntes det luktet litt svidd av meldingene, men tok det sikre og støttet makker. Da vest kom tilbake og støttet det han trodde var kløverfarge hos makker fikk nok være nok og hammeren falt. Som vi ser spiller ØV 9 stikk i spar, men det ble vanskelig nå da de begge trodde makkeren hadde kløver!

Når røyken hadde lagt seg sto det 1400 på blokka og vi fikk en god innføring i hvordan en sinna italiener uttrykker sin frustrasjon over makker.