EM Junior 2017 | Norge kjemper om VM plass | Beiter du 3 grand?

Sam Bahbout - Belgias nye kjeledegge med topp 10 i åpent EM PAR, Sam fikk hjem 3NT mot Norge

Det norske U26 laget har så langt variert veldig i sine prestasjoner i EM. Jeg hadde håpet å se de kjempe om medalje, men nå er det topp 6 og VM plass alt handler om. Det er også en god prestasjon, men foreløpig har det vært litt for høy feilprosent på de avgjørende spillene.

Jeg synes guttene gjør veldig mye bra, og særlig har de truffet godt med aggressive og tøffe utganger. Snur draget i de siste kampene og feilprosenten går ned blir det VM plass, men da må konsentrasjonen på plass!

Det er litt den samme historien for jentelaget. Nivået er inne, men det har blitt litt for mange imp ut. En god sluttspurt så har vi likevel VM plass, det er bare å stå på!

Følg EM HER

Dette var ett spennende spill ved mange bord i EM. Jeg har hentet spillet fra oppgjøret mellom Sverige og England i den 22 kampen, en avgjørende kamp når medaljene skal fordeles.

Du får prøve deg i motspill og tar vests plass, som du ser åpner syd 1nt og blir spillefører i 3NT.

Du velger hjerter 6 som utspill, liten hos nord og esset fra makker og toeren fra spillefører. Hjerter 9 kommer i retur, fireren fra syd og du vinner med kongen.

Hvordan beiter du denne kontrakten?


Vi kan med stor sikkerhet plassere spillefører med kn 10 x x i hjerter etter at makker vinner med esset og spiller nieren tilbake.

Videre ser den kløverfargen farlig ut hos blindemann. Makker kan ha ett par honnører til, men skal vi beite denne kontrakten må det være svært aktuelle honnører.

Etter 1 NT åpningen vet vi det kan bli vanskelig å hente 3 stikk til. Den beste sjansen å klare det er å vri spar i håp om at makker har spar dame + ett minorstikk (har spillefører doubleton kløver tar vi samtidig vekk inntak til kløverstikkene).

Men ved det aktuelle bordet fortsatte den engelske spilleren med hjerter. Det ble ikke noe særlig da alle kortene så slik ut

Nå ble det en enkel reise til 10 stikk for spillefører og en god porsjon imps da England stoppet i 3♣ for 110 i lukket rom!

I kampen mellom Norge og Belgia gikk 3nt hjem ved begge bord etter at øst nøyde seg med hjerter 9 på utspillet! Spillefører tok nå for ess-konge i kløver fulgt av ruter og endte med 9 stikk.

Nieren er riktig når makker for eksempel har spilt ut fra kn 10 x x , men en spillefører med K x x legger kanskje damen hos blindemann i første stikk? Disse posisjonene er vanskelige og det er forskjell på lag hvor man primært skal prøve å beite kontrakten kontra parturnering hvor antall stikk har fokus.