Junior EM 2017 | Melder du riktig storeslem?

Her kommer nok ett spennende spill fra oppgjøret mellom Sverige og Nederland i Junior EM.

Som vi ser ble kontrakten 3NT ved begge bord, men Rimstedts påskjønte prosjektet med en dobling. Så da var oppgaven å spille skikkelig motspill!

Utspillet fra vest var hjerter til esset hos øst. Hjerter tilbake gikk til damen og LITEN fra vest. Nå var overgangene i orden og da spillefører fortsatte med kløver til ess og kløver til konge kunne øst spille sin siste hjerter slik at vest hentet to beit med sine godspilte hjerter og ruter til østs ess.

Hadde vest stukket andre hjerter går kontrakten hjem da han ikke lengre har inntak. Men dette er selvsagt ikke krevende for en spiller av Rimstedts nivå.

Ved det andre bordet gikk meldingene annerledes og kontrakten kom på Nords hånd. Øst startet motspillet blindt og valgte spar. Spillefører var litt uforsiktig da han la liten hos blindemann og vant med håndens ess. Nå fulgte han opp med kløver ess og ny kløver.

Hadde øst lagt liten ville kontrakten gått beit, men aktuelt vant øst med kongen (blindemann avblokkerte damen). Hjerter i neste stikk var til liten nytte og nå hadde spillefører en enkel reise til hjemgang via finessen i spar. Det ga Sverige 15 imp i en kamp de vant 75-3 (på 14 spill).

Heldig for den ellers så dyktige Stokka som ikke var helt nøyaktig i sin spilleføring.

Det beste er nok å spille liten kløver i annet stikk, her har du så gode muligheter at du må spille forsiktig og bevare dine overganger til kløverstikkene.