EM Junior 2017 | Svak grand traff Norge

Marcus Scheie måtte betale 500 for å sitte ved samme bord som svak NT

I naturlige meldesystem synes jeg ikke svake 1 nt åpninger har noe for seg. Det ødelegger strukturen i meldesystemet og gir utfordringer i gjenmeldinger.

I kombinasjon med sterk kløver er det mer aktuelt, vel om merke hvis du er komfortabel med å spille tøft. For skal du vinne med svak nt må du ha en noe høyere risikovillighet og straffedoble motparten når de har vært for tøffe med sine innmeldinger, samt utnytte sperre-elementet ved litt fristere tak i meldeboksen.

Dessverre for Norge var denne konvensjonen på kortet til det engelske laget da de møttes i U26.

 

Som vi ser av meldingene åpnet syd med svak NT, jeg antar 9-11, i gunstig sone. Opplysende dobling fra vest er det ingenting å si på, ei heller østs uttak i 2.

Nord kom tilbake med en «balansering» og nå sto syd med da han hadde en grei trumf. Med poengene fordelt 20-20 og uten helt å vite om antall trumf var dette en tøff avgjørelse av det engelske paret, men riktig ble det.

Hjerter knekt i utspill satte god fart i motspillet som hentet sine 3 stikk der før de snudde trumf. Scheie kunne ta for ess-dame i trumf, og måtte velge riktig i ruter for å berge seg med 1 beit (ruter knekt fra vest, så liten neste gang).

Dessverre valgte han å spille liten kløver til knekt og konge. Nå kunne syd sette opp ruterstikket og notere 500.

I lukket rom ble det også 2 beit i samme kontrakt, men uten dobling. Det ga England 7 tøffe, men litt heldige imps.

Norge har hatt en litt tung periode i EM, men det er enda mange kamper igjen. Det er nå turneringen begynner og vi får sett hvem som holder løpet ut og de norske guttene skal vise sine kvaliteter.

Følg resultatene HER