Junior EM 2017 | Melder du riktig storeslem?

Donati - Italias nye superspiller

Fra det pågående Junior EM kommer dette spillet hvor det handlet om å treffe når du skulle velge sluttkontrakt.

Fra kampen mellom Italia og Nederland ble det 17 imp til Nederland etter at Italia gikk beit i 7♦ mens Nederland vant 7NT.

Som vi ser valgte Donati-Chavarria 7 ♦ som endestasjon på 5-3 tilpasning selv om de hadde 7-2 i kløver og mange stikk i grand! Jeg har ikke kontroll på betydningen av meldingene, men her må de ha løpt litt galt i vei.

Selve spillet gikk fort da man selvsagt vant utspillet i kløver med esset og fortsatte med ess-konge i ruter. Vest måtte få ett stikk i trumf og kontrakten gikk en beit.


I 7NT er det derimot langt mer interessant. Noen spilt kontrakten som nord og fikk spar i utspill. Den vinner du med esset. Nå følger kløverstikkene til buns.

Vest må holde ruterfargen og derfor kaste seg ned til singleton hjerter konge Når spillefører nå tar ess-konge-dame i ruter er siste plan hjerter mot hånden og når kongen faller blir det 13 stikk.

Men la oss si du spiller kontrakten fra SYDs hånd og får hjerter i utspill. Du må nesten vinne med esset da ruterfargen gir så gode muligheter. Også nå blir det en spennende Posisjon når du spiller kløver til ess, tar for spar ess og pumper kløver til buns. Før den siste er posisjonen denne

På den siste kløveren kaster syd spar dame og nå kan øst velge om han vil kaste ruter eller hjerter konge, begge gir spillefører det 13 stikket. Dette blir et Vienna Coup.


I kampen mellom Norge og Polen skjedde akkurat det samme, Bakke-Gundersen for Norge vant 7NT og Polen gikk beit i 7♦! Dessverre ble det tap for det norske laget likevel.