EM Junior 2017 | Solid håndverk av Thea Indrebø

NBFs landslagskaptein for jentelaget og nybakt Europamester Sven-Olai Høyland har ledet sine soldater inn i kamp om VM plass. Resultatene har svingt noe, men kapteinen synes å være fornøyd.

I dagens bulletin kan vi lese om dette spillet hvor Thea Indrebø førte kortene akkurat slik en toppspiller skal gjøre det. Artikkelen ble forfattet av Sven-Olai og ble skrevet på engelsk,  jeg har tatt med den frihet å oversette for fri hånd.

Å være god nok er en belønning i seg selv!

Av og til i bridge må du nøye deg med å ha funnet varianten, men selv om du sikret seg mot slem sits ble du ikke belønnet da sitsen på det aktuelle spillet førte frem for alle.

Fra kamp 2 for det Norske jentelaget kan vi se på dette spillet.

Som vi ser utviste Thea Indrebø forsiktighet i meldingene da hun, korrekt, nøyde seg med 3♠ i overføringssekvensen med sin 4333 fordeling og 18-19. Sofie la selvsagt på til utgang med sine kort.

Ruter knekt i utspill ga Thea ingenting gratis og det var tydelig at selv om poengene var mange kunne antall stikk bli mindre enn ni.

Som den flinke spilleren hun er ønsket Thea å kombinere kortene slik at hun kanskje ikke var helt avhengig av hjerter konge hos øst.

Dette løste hun fint med å stikke utspillet med kongen for så å fortsette med spar ess og ny spar, når øst fulgte lavt la Thea tieren og vest kom inn på damen. Ruter kom tilbake og den løp til damen og esset.

Nå fullførte Thea sin fine spilleføring da hun fortsatte med trumf konge fulgt av tre runder kløver.

Posisjonen var nå blitt denne (hele spillet til høyre) :

Hun spilte ruter og nå var vest innspilt. Minor til dobbelrenons gir det tiende stikket og hjerter sikrer to stikk der uansett hvem som hadde hjerter konge.

Dessverre var hjerter konge hos øst og belønningen denne gang ble «bare» ett klapp på skulderen fra en fornøyd landslagskaptein.

Jeg har sett spill av Thea Indrebø tidligere og jeg lar meg imponere. Dette er en solid spiller Norge vil ha mye glede av i årene som kommer.