JR EM 2017: Intervju med Christian Bakke og Espen Flått

Christian og Espen som læregutter i 15, nå er de ankerpar!

Christian Bakke har etter hvert etablert seg som en av våre sterkeste spillere i åpen klasse. Landslagsplass og internasjonale oppgaver har fortjent kommet. Christian har enda igjen noen år som nestor på vårt juniorlag og stilte velvillig opp da kvangraven.no ba om et lite intervju rett før avgang til årets JR EM.

Espen Flått har også vært et markant navn på våre juniorlandslag. Selv om Espen ikke har vært like aktiv siste sesong forventer vi at han sneller inn noen imps med sine kreative krumspring i EM. Espen utfyller Christian på en god måte og de kan fort bli et skummelt par å møte for de andre nasjonene.

 

1.Hvordan har dine (og lagets) forberedelser vært i forkant av årets EM?

Christian: Forberedelsene til årets EM kunne absolutt ha vært bedre. Det har blitt litt forandring i makkerpar på laget fra i fjor, og jeg har ikke fått tid til å bli samspilt med mine nye makkere, da mye av tiden har gått til å bli samspilt med Steffen Fredrik, i tillegg til at jeg lokalt har spilt litt med BOEK. Ellers har jeg i det siste vært travel med eksamener og andre ting. Jeg føler at jeg har forberedt meg personlig bra til mesterskapet, men den største svakheten blir fort at jeg og makker ikke er samspilte. Der kunne både jeg og de andre på laget ha jobbet mer.

Espen: Laget har ikke hatt noen felles forberedelser, men for min egen del som skal spille med Christian og Anders så har vi kanskje kunne lagt inn en litt bedre innsats i forberedelsene. Vi har selvsagt et felles system som vi skal spille, dette er noe annerledes enn vi tidligere har spilt (Christian og Anders har bestandig vært mine faste JR partnere).For min egen del så har jeg heller ikke hatt tid til å spille så mye bridge i forveien som jeg kunne ønsket, men håper fridagene vi får sammen før (avkast) vil bli brukt til litt spilletrening og gode system diskusjoner.

2. Laget består av 5 spillere. Mine erfaringer tilsier at det kan gi noe svakere makkerskap hvor man ikke er like samkjørt i alle posisjoner. Hvordan blir dere å løse lagoppstillingene?

Christian: Jeg nevnte litt disse utfordringene i spm 1, men jeg tror det skal gå bra, siden det gikk fint da jeg og Anders spilte i Amsterdam i vår, og jeg har spilt veldig bra med Espen tidligere. Lagoppstillingen blir at jeg og Espen spiller sammen og Marcus med Joakim, mens Anders spiller med alle. Jeg tipper jeg blir å spille mest mulig, mens de 4 andre roterer litt mer.

Espen: Dette med at laget består av 5 spillere tror jeg kan bli en utfordring, men ingen utfordring er uten en løsning. Planen kort fortalt er at Anders Gundersen rullerer mellom makkerparene (Meg og Christian – Marcus og Joakim). Som nevnt tidligere har jeg personlig hatt makkerskap med både Christian og Anders tidligere, så rullering mellom oss tror jeg ikke skal by på så mye problemer. Så lenge jeg har vært med og spilt internasjonalt på JR nivå har Marcus og Joakim vært faste makkere hele tiden, så hvordan det blir for disse å spille med Anders blir spennende å se.

 

3.Hva er dine (og lagets) ambisjoner?

Christian: Jeg går alltid for gull, men vil være fornøyd med medalje. Alt annet enn en VM-plass vil være en stor skuffelse.

Espen: Her velger jeg å svare for meg selv; – Medalje

4.Hvilke andre nasjoner anser du for å være de sterkeste utfordrerne?

Christian: Sverige er soleklare gullfavoritter med tre sterke par. Ellers stiller både Nederland og Polen alltid med sterke lag, selv om sistnevnte mangler sin største stjerne i Klukowski. Israel er kanskje på vei tilbake, og kan være en mulig outsider. Jeg tror ikke de vil prestere stabilt nok til gull, men begge parene gjorde det greit i Montecatini.

Espen: Jeg tror gutta i blått og gult blir vanskelig å slå. Det er ingen tvil om at det svenske bridgeforbundet har lagt inn mye ressurser for å bygge makkerskap og utvikle veldig gode talenter.

Christian er offensiv og avslutter med følgende kommentar:

Selv om ikke forberedelsene har vært optimale, har både jeg og resten av laget stor tro på at det kan bli norsk suksess i Samorin. Jeg gleder meg!