JR EM 2017 | Intervju med Kristian Ellingsen (kaptein U16)

Lars Eide - kaptein for eldstelaget

Kristian Ellingsen kan se tilbake på en suksessrik karriere som juniorspiller. VM gullet er ett av de stolteste øyeblikk i Norsk bridgehistorie, vi husker alle bilde av en rørt Lars Eide som med tåre i øye gir seierklem til Kristian. Vi opplever gjerne flere slike øyeblikk!

Nå har Kristian blitt voksen og er selv kaptein for det norske yngstelaget i årets JR EM. Han stilte villig opp da vi ba om et lite intervju.

Hei Kristian,

Det nærmer seg et spennende jr EM. Jeg håper du tar deg tid til å svare på noen spørsmål.

  1. Hvordan har lagets forberedelser vært i forkant av årets EM?

Mitt inntrykk er at laget stiller godt forberedt til årets EM. Alle på laget er ivrige og har fått spilt relativt mye bridge i løpet av det siste året. I januar hadde vi ei åpen samling for alle som ønsker å satse på å komme på landslaget, på kortere eller lengre sikt. Laget ble tatt ut med bakgrunn i blant annet observasjoner på samlinga. Dessuten har vi jevnlige økter på BBO. Jeg tilstreber å være tilstede på ei økt i uka. Da har vi både spilling og noe felles gjennomgang. I tillegg har vi arrangert noen treningskamper mot lag fra Tyrkia, Danmark, Finland og Israel, og kidsa har spilt en del uorganisert på nettet også.

  1. Du har et lag som nylig vant nordisk mesterskap og helt sikkert har selvtillit. Hvordan vurderer du lagets styrke målt mot de andre nasjonene, er medalje en fair sjanse?

Det var en stor opptur for laget å bli nordiske mestere. I det mesterskapet så vi mye bra spilling og spillerne fikk nok selvtillit av å gjøre det bra der. Når det er sagt betyr resultatene derfra lite når vi setter i gang i Slovakia. Da gjelder det å være konsentrert og ta godt vare på de sjansene som kommer. Vi vant de fleste kampene mot U16-lagene til Sverige og Danmark i nordisk, selv om finalen mot Sverige riktignok ble svært spennende. Det er vanskelig å si hvordan vi står i forhold til de andre lagene. I forrige EM i Tromsø ble vi nummer ni (av tolv lag). Vi har helt klart mål om å gjøre det bedre denne gang. Vårt lag var blant de yngste som stilte i Tromsø, og nå har de fått to år til på seg (vi stiller med tre av de samme spillerne). Hovedmålsetninga er at laget skal kvalifisere seg for VM (topp 6). Om det klaffer kan vi være med å kjempe om medalje. Her ryktes det at coach Liv Marit Grude har stor tro på våre håpefulle! 🙂

     3. Hvilke andre nasjoner anser du for å være de sterkeste utfordrerne?

I Tromsø var det henholdsvis Polen, Frankrike og Sverige som stakk av med medaljene. Jeg regner med at disse lagene blir sterke i år også. Riktignok har Sverige vært gjennom et generasjonsskifte (alle medaljørene som spilte i Tromsø er nå på U21-laget). Jeg tror England, Nederland og Israel er andre lag å se opp for.

Vi er uansett klare for å gi alt for Norge når det braker løs i Samorin søndag morgen!