YEH BROS: Et lite blikk på verdenseliten

Auken-Welland møtte Gitelman-Kokish for åpen scene på BBO i andre utslagsrunde av YEH BROS. Gitleman er mest kjent som utvikleren av BBO og Kokish er for det meste Coach for det sterkeste amerikanske profflaget Nickell, men begge tilhører verdenseliten som spillere med en lang rekke fine resultater på merittlisten. Det er derfor ikke overraskende at gutta nå kjemper om topplassering i YEH BROS.

Det norske laget har spilt seg mesterlig tilbake med å vinne sine to første utslagskamper, nå venter PEPSI i neste kamp som blir en tøff nøtt.

Fra oppgjøret har jeg hentet ett par spill som viser at det ikke bare er millimeter-nøyaktighet som fører frem i bridge.

Her ser vi Welland melder inn en litt «slurvete» 1NT. Kommer makker opp med de riktige kortene spiller hånden mange stikk, men det kan også slå veldig feil ut.

Aktuelt så kom han svært heldig fra det da makker dro på til 4 og øst kom i en vanskelig posisjon. Jeg vil tro Gitleman vurderte det til at 5 gjerne kunne være spillbar og langt fra var sikker på å beite 4 (gi spar konge til syd og en annen tilpasning i hjerter). Slike posisjoner er vanskelig, men jeg forstår Gitlemans 5. Aktuelt ble det blodig dyrt da 2 beiter ga 500 til Welland.

Ved det andre bordet så doblet Bulgarske Danailov 4 etter at makkeren også støttet ruter i følgende meldingsforløp (ØV spiller sterk kløver).

Her ser vi syd valgte en annen taktikk da han passet i første runde, men inviterte neste gang. Det var en tøff melding av nord å hoppe til utgang, men det kunne selvsagt vært butikk. Nord spilte fint og berget seg med en beit for 200, men det ga 12 imp til fienden!


Neste spill var også spesielt. Jeg kjenner ikke til meldesystemet her, men Welland-Auken brydde seg tydeligvis ikke så mye om 4-4 tilpasning i spar.

Slik jeg forstår meldingene tror jeg Auken viste 18-19 grand og Welland bare valgte 3NT fremfor å undersøke mulig tilpasning i major.

Som vi ser er 3NT rimelig sjanseløs med kløver i utspill, men Gitelman trodde ikke han skulle se en spartilpasning hos motparten og servet spar knekt (lover damen). Det var akkurat hva Auken trengte som nå greit kunne løse sparfargen for fire stikk. Da knekten falt på ess-konge i ruter sikret hun kontrakten ved å etablere ruter 10 og fikk dermed 9 for kontrakt.

Ved det andre bordet meldte NS naturlig 4 og måtte notere en beit etter kløver konge i utspill.

Dere lesere får selv vurdere om det var dyktighet, «drag» eller tilfeldigheter som brakte impene på banen denne gangen. Jeg har i alle fall et klart inntrykk av at risikovillighet og utradisjonelle valg i meldingene gir posisjoner og utfordringer til motparten og da skaper du svingspill (begge veier). Foreløpig ser det ut til å gi mer inn enn ut i YEH BROS. 

Følg turneringen på hjemmesiden