Frank Multon – verdensklasse spilleføring

Frank Multon er kjent som makkeren til Pierre Zimmermann. Multon er «kanskje» den sterkeste franske bridgespilleren, og helt sikkert topp 10 i verden. Han er rett og slett dyktig.

Vi var uheldig med trekningen i EM Lag og ble satt opp til å møte lag Zimmermann i nest siste runde av kvalifiseringsrundene.

Da dette spillet kom var mitt lag finaleklar, men det ville Frank Multon gjøre noe med.

Som vi ser ble Multon spillefører i 4. Ser vi raskt på spillet ser det ut som det bare er 6 stikk i hjerter, 2 i ruter og 1 i kløver, men Multon ville det annerledes.

Utspillet var spar konge fra vest som øst stakk med esset og fortsatte med kløver dame. Multon lot damen vinne stikket, men kløver konge i neste stikk vant han med esset. Nå fulgte spar til stjeling. Hjerter til konge, hjerter knekt og spar til stjeling før to runder hjerter trakk ut den fargen.

Posisjonen var nå blitt denne.

Multon leste den perfekt da han fortsatte med ruter til esset og spar

Jeg kom inn på spar dame, men måtte spille ruter fra damen slik at Multon vant sin kontrakt med de to siste stikkene på K kn i ruter!

Eliminasjon, innspill og oversikt. Jeg bøyer med i støvet.

Multon vant 11 imp på sin spillefører da Tor Helness meldte inn 4spar på vest sine kort etter at meldingene gikk 2hj-4hj! Geir Helgemo i øst gikk på med blackwood og skuffelsen var stor da sluttkontrakten 5sp gikk en beit! Hadde Multon gått beit ville det gitt oss 5 VP mer og en plass i sluttspillet.