EM lag første dag

Det ble mange spennende spill første dag av åpent EM Lag. Mitt lag fikk en god start, men klarte ikke å hente nok poeng mot de sterke lagene vi møtte de siste rundene.

Men de Norske lagene har vist seg frem og det er godt håp om å få med noen blant de 16 som går videre til sluttspillet etter morgendagens 5 kamper. Gledet er det å se HIGHLANDERS og GRY FOREVER som har levert solide resultat så langt.

Følg resultatene HER

Fra kamp 3 tar jeg frem dette spillet hvor jeg kanskje burde spilt hjem en doblet utgang.

Ikke alle deler mitt valg av åpningsmelding, men med en god 7-kort i sonen må man være med, derfor åpnet jeg 3 selv om det var 4-kort hjerter på sien av kløverfargen.

Vest startet med spar ess fulgt av spar konge som syd trumfet. Ruter til knekten vant øst med damen før han spilte liten hjerter til tieren og trumf.

Ruter konge fulgte øst lavt på og da kastet jeg en hjerter. Vest fulgte lavt.

Så langt så bra, hvordan spiller vi videre. Hvis vest har startet med 4-6-2-1 må jeg nå ta for kløver ess før jeg spiller ruter 10 for å presse ut damen fra øst. Da kan jeg trumfe en hjerter på tilbakeveien før jeg kaster den siste på ruter 9 som nå er godspilt.

Men hvis vest har fordelingen 4-6-3-0 må jeg spille presse ut ruterdame ved å spille ruter 10 til damen og trumf. Kløver til esset og ruter 9 med avkast av hjerter før kløver 9 fanger østs trumf dame.

Jeg spilte på fordelingen 4-6-2-1 hos vest og fortsatte med kløver ess, det var ikke riktig da kortene så slik ut

Etter kløver ess fulgte ruter knekt, men øst la i damen som jeg trumfet. Hjerter til trumf ble nå fulgt av ruter, men jeg måtte gi øst på trumf dame til slutt for en beit. 200 til motparten føltes ikke bra, men våre lagkamerater hadde fått spilt 4hj for 620 så da ble det 9 imp inn på mitt bortspill av utgang!

En annen historie er det nok om vest hadde skiftet til hjerter i andre stikk, da blir det vel beit automatisk, men det var ikke lett å se.