Spilte du bort gullmedaljen Chris Willenken?

Chris Willenken

Fra den jevne finalen i EM MIX LAG kommer dette spillet som kanskje får sølvmedaljør Willenken til å sove litt dårligere et par uker fremover. Han spilte på laget som vant sølv etter å ha tapt finalen.

Willenken er en av de mest suksessfulle Amerikanske proffspillere og har en god spillestyrke. Men kunne kan vunnet gullmedaljen ved å være litt mer våken på dette spillet?

Som vi ser førte meldingene Willenken som spillefører i 4NT fra SYDs hånd. Spar i utspill fra vest gikk til knekten hos nord, nieren fra øst og liten fra syd.

Hvordan planlegger du videre spilleføring for 10 stikk og gullmedalje i EM?


Willenken fortsatte med hjerter til damen (vest kastet spar). Nå fulgte ruter til tieren som vant stikket. Men da hadde han brent overgangene mellom hendene og kunne ikke lengre vinne sin kontrakt da spillet så slik ut.

Willenken måtte notere 1 beit og -200 for 13 imps til motparten mot 3nt med 630 fra det andre bordet.

 Spillefører skulle spilt kløver konge i stikk to for å bygge sitt tiende i kløver mens han har hjerter dame som inntak.

Meldingene har helt klart fortalt hvordan dette sitter. Øst har doblet på en hjerterfarge og når han passer 4NT har han vel ikke særlig mye mer å by på av honnører.

Jeg mener derfor kløver konge i stikk 2 fulgt av hjerter ess (som avslører 5-0). Nå må man enten spille ruter 10 fra blindemann eller kanskje aller best hjerter til damen fulgt av kløver dame og ruter til tieren.

Hjerter til damen var en kostbar unøyaktighet i andre stikk! 

 

 

1 Comment

  1. Grusom dobling av 4hj!! Øst har beita alene i 4hj, men kan i prinsippet ikke ta mer enn ett stikk i NT. Burde blitt straffa med 4NTx hjem. Det var vel bare å telle til ti for å vinne 4NT? Setter ØV opp to kløverstikk ved å spille mer kløver inne på esset, blir det 3 + 3 + 1 + 3 = 10. Skiftes det til en rød farge, er det mer enn nok stikk.

    Slitne spillere i alle himmelretninger

Kommentarer er lukket.