Det avgjørende spillet i EM Mix Lag

De russiske gullmedaljevinnerne - Em Mix lag

MNEPO vant finalen mot ROSENTHAL 81-78 etter en kamp fylt med muligheter for begge lag. Jeg må innrømme at jeg har sansen for våre svenske venner som tapte finalen og da synes jeg litt ekstra synd på den dyktige Johan Upmark som tapte gullet på en tilfeldighet.

Du skal få lov til å hoppe inn i siste spill av finalen for EM MIX LAG. Lista er tett så her må du bare gjøre så godt du kan. Du får lov til å høre meldingene fra begge bord og velge ditt utspill fra vests hånd:

Som vi ser valgte den russiske nord å hoppe direkte til 3nt mens Michielsen tok en annen løsning da hun sjekket om makker kunne ha 5-kort major via puppet stayman.

Hva ville du spilt ut fra vests hånd?


Der hvor meldingene gikk 1n-3n startet vest motspillet fra sin lengste farge, ruter.  Det var ikke blink da spillet så slik ut:

Den ble vunnet med tieren hos blindemann før spar til knekten gikk greit. Nå var hjemgang sikret med 5 stikk i spar, 1 i hjerter og 3 i ruter (spilte ruter ess og ny ruter etter sparstikkene.

Ved Johans bord valgte derimot den Russiske vest å spille ut hjerter 10 (lover knekt) til damen og kongen. Ny hjerter gikk så til knekten og esset.

For å vinne sin kontrakt måtte Johan prøve finessen i ruter, men da det gikk dårlig ble det hele 3 beit og 11 imp til dyktige russere som da gikk forbi med 3 imp etter siste spill!

Dramatisk og bittert. Men slik er det i bridge, det er ikke alltid de teknisk beste løsningene gir betaling. Av og til skal du bare hoppe over å fortelle motparten noe om kortene og ta en sjanse så kan det være de bommet utspillet.