Nok en variant av sperremelding

Migry

Jeg har trukket frem to forskjellige utfall av svært tynne sperremeldinger. Selv i lagkamp synes det som mange etter hvert har begynt å sperreåpne på hender vi tidligere ikke engang brydde oss om å se to ganger på!

 På dette spillet fra finalen i EM MIX LAG har jeg hentet dette spillet hvor en sterkere variant av sperremelding ga solid innbetaling i kassen.

Etter at syd passet i åpning var nord villig til å risikere egen utgang mot å skape litt bry for motparten. Hun hoppet derfor innpå med 2 i stedet for 1 som mange av oss andre ville valgt. Det er ikke mye som skal til hos makker før det er spill for utgang hvis makker har tilpasning i hjerter eller spar, men nord lot det altså ligge.

 Jeg vet ikke om det som nå skjedde var med i planene, men aktuelt så hadde øst en ganske opplagt negativ dobling og nå meldte ØV seg helt naturlig opp i 3 som Syd doblet.

 Vest kunne (hvis han hadde sett alle kort) klart seg med en beit, men det endte ganske naturlig opp med 2 beit og 500 i belønning for det utradisjonelle innhoppet.

 Det ble skikkelig gull da NS ved det andre bordet fikk melde i fred (Michielsen passet i tredje hånd som vest, noe flere av oss kan lære av). NS fant tilpasningen i hjerter og endte opp i 3.

 Ruter i utspill ga spillefører sjansen til å vinne sin kontrakt, men da han ikke fant ut av sitsen endte det med 2 beit og 200 til ØV, omregnet til 12 imp i den jevnspilte finalen.