Eliminasjon og innspill fra finalen i EM mix Par

I lange parturneringer handler det om å «være på» i hvert spill. Senker du deg ett spill eller to kan det være du går glipp av noen prosenter her og der, til sammen kan det være forskjellen på suksess og fiasko.

De norske har hatt en rolig start, følg livescore HER

Dette spillet er hentet fra den pågående finalen i EM mix par.

Nord ble spillefører (etter en sterk kløver sekvens) i 4. Selvsagt litt for tøft meldt, men det kan skje den beste!

Vest startet motspillet med ess-konge og ny kløver til stjeling hos øst. Spar i vri ser ut til å være passivt og nå var spillefører selvsagt i trøbbel slik det sitter (øst skulle vridd ruter for å ta vekk det som nå skulle skjedd).

Spillefører kjørte trumfen til buns, og med en igjen var posisjonen blitt denne

Nå fulgte ruter til ess og hjerter til damen. Øst vant med kongen og spilte ruter til vest. Øst måtte også få på hjerter knekt og kunne derfor notere 2 beit.

Men kunne spillefører fått dette til?

Øst har kastet to ruter (svakhet) og vest kaster ingen ruter. Det tyder kanskje på at vest har noen verdier i den fargen. Nå tenker jeg at vest begynner å nærme seg en innmelding hvis han hadde hatt hjerter konge. Altså kan vi vurdere å plassere hjerter konge hos øst.

Er vi litt på hugget i denne posisjonen så eliminerer vi ruterfargen ved å spille ruter til ess, ruter til stjeling før vi frir oss med hjerter dame (eller hjerter 7). Øst stikker med kongen, men må da spille fra knekten og spillefører får med seg det verdifulle ekstrastikket som kan bety 35 % score i stedet for 5%. 

Det er slike som slår ut når sluttscoren skal summeres. Hadde spillefører hentet frem dette innspillet ville han selvsagt høstet svært god omtale. Men en morsom posisjon var det.