Katastrofe fra siste kamp i mix lag!

Det er viktig å holde konsentrasjonen til siste kort er spilt. Fra den siste kvalifiseringskampen i EM Mix lag har jeg hentet dette spillet – som var det nest siste.

Du har fått en rimelig solid hånd som NORD og hører makker åpne 3. Via Blackwood får du vite om ett ess og trumf dame hos makker.

Ved bordet lot spilleren (som kjempet om sluttspillplass) makker få spille 7 , det skulle vise seg å være krise da kortene så slik ut:

Vest startet motspillet med spar. Men det var til liten nytte for spillefører å ta noen finesse så han stakk med esset. Sitter kløveren 3-2 er det ingen sak (eller tieren faller). Men da vest kastet en spar på konge-knekt i trumf ble plutselig god råd dyre. Spillefører hadde ingen direkte overgang til hånden for å ta ut trumfen og måtte satse på hjerter, ess-konge i hjerter fulgte, men den kunne øst trumfe for og ta ett stikk i spar for 2 beit!

Ekstra ille ble det selvsagt da motparten stoppet i 6 ved det andre bordet. 15 imp koset den moroa.

Uflaks tenker vi, og det var selvsagt helt sant. Men kunne det ikke vært unngått?

Nord gjorde etter mitt skjønn en tabbe i meldingene. Med E K kn åttende må det vel være mulig å vurdere det som trumf, evt si 7NT? Er det ikke store odds for at det er massevis av stikk i grand? Selvsagt uflaks at makker bare hadde 6-kort og den satt feil, men melder du 7NT tror jeg du vinner kontrakten 9 av 10 ganger.

Jeg gir derfor NORD prisen for EMs dårligste melding så langt.