Meld med Ole Berset

I bridge handler det ofte om å treffe med de riktige sjansene. Av og til blir det feil, men det hender også at man blinker inn en god variant.

Ole Berset øver seg før EM og på dette spillet synes jeg han både var god , aktuell og heldig. Men sånn er det kanskje med flinke spillere, de treffer ofte når de blir stilt til prøve.

Ole fikk en meldeprøve som NORD med disse kortene

Som vi ser åpnet Ole 1 og fikk 1 NT i svar fra makker Bjørn Olav Ekren, det viste «ca» 10 poeng.

Hva ville du meldt på Oles hånd i denne posisjonen?


Ole gikk hardt på og hoppet direkte til 3NT!

For oss som teller honnørpoeng ser dette vilt ut, 13 poeng mot en passet makker! Men ser vi litt bak poengene så er dette en hånd med stikk-potensiale. Ole teller stikk og vet det fort kan være spill for 9 stikk i grand, derfor setter han press og hopper direkte til utgang.

Det skulle vise seg å være svært så riktig da kortene så ut som følger:

Ruter i utspill gikk til esset hos øst og neste ruter løp til tieren og damen hos vest. Spar i neste stikk ga Ekren en grei vei til 9 stikk og 7 imp da nord i lukket rom gjenmeldte 2 og ble spillende der for 130.

Heldig, men spennnende å se Ole nærme seg EM-formen.

 

4 Comments

 1. men spilte ikke syd bort 3NT i stikk to? Inne på ruterdamen kan vest skifte til hjerter. Den kan ikke spillefører stikke for da har ØV fem stikk.

  Så øst kommer inn på hjerterhonnør. Han fortsetter med ruter og setter opp det femte stikket.

  Ruter konge i stikk to og kontrakten står som et seil vel?

 2. Slik kortene satt er dette riktig

  Men SYD var nok ikke sikker på 4-4 sits. Skal han beskytte en mulig 5-3 sits i ruter mot at han taper for hjerter i vri. Det vil ikke være så lett for vest å vri hjerter fra feks dame eller konge, kanskje heller ikke fra små med den fargen hos blindemann.

  For meg virker det som en praktisk spilleføring å beskytte seg mot 5-3 i ruter (ikke kløver ess sammen med 5-kort ruter).

 3. Dere som spiller fordeling ut og fordeling i retur fra han som stakk utspillet, har jo allerede sagt at fargen sitter 4-4.
  Scoring til meg denne gangen.

  • Det blir litt som i tennis, Nadal spiller to-hånds backhand, Federer 1-hånds backhand. Begge er drepende effektive og det er vanskelig å si hva som egentlig er best.

Kommentarer er lukket.