18-19 NT – en utfordring å håndtere?

Vennerød passer på at elevene leser seg opp på meldesystem!

Terje Aa – Allan Livgård traff feil på dette spillet sammenlignet med sine motspillere fra Nederland. Posisjonen er interessant hvor vi ser utgangsstyrke med to helt balanserte hender med 4-4 tilpasning i major, skal vi spille i NT eller major?

Terje og Allan fant (desverre) 4-4 i hjerter og kom i utgangen som var mer utfordrende enn 3NT. Ruter dame kom i utspill og nå kunne Terje spilt kontrakten hjem hvis han hadde satset på 4-1 sits hos motparten – den kan vinnes med et kombinert innspill/eliminasjon mot nord. Men det gikk ikke sånn og det ble en naturlig beit.

Med Nederland øst-vest i de to lukkede rommene gikk meldingene som følger.

Her ser vi spesialvariant hvor 2♣ fortalte om 18-19 NT!. Øst brydde seg ikke om å søke 4-4 i major med sin 4333 fordeling og parkerte kontrakten i 3NT.

Meldeteknikken fra det andre bordet er jeg usikker på, men antar 2♦ måtte være en spesialvariant. Kanksje 2♠ var rele og 2NT fortalte om 4333 og 18-19? Også her valgte de 3NT istedet for 4♥.

Begge nord startet motspillet mot 3NT med liten ruter til blindemanns tier. Når spilleføringen nå fant ut av sitsen gikk kontrakten greit hjem ettersom de sorte fargene oppførte seg pent.

Dermed ble det dobbeltsving til Nederland med 2 x 12 imp.

Det kan være en posisjon om ta tak i for de ambisiøse makkerpar. Hvordan vise frem 18-19 med tilpasning og helt jevn fordeling!

Når det er sagt så kan det være 4♥ gir bedre betaling neste gang og 3nt går beit, jeg er langt fra sikker på at 3NT er en bedre kontrakt enn 4 hjerter når vi bare ser øst-vest sine kort. Men denne gangen ble det feil for den norske meldemetodikken.

1 Comment

  1. Baard Olav Aasan sender en hilsen fra Thailand:

    Det er veldig ofte slik at originalen er den beste… Spesielt når det gjelder kløverføring

    1c – 1d
    1h – 1nt
    3h – 3nt

Kommentarer er lukket.