Norge leker med Nederland – Men dette spillet var krise!

Norge har så langt i treningskampen mot Nederland spilt veldig bra. Norge leder, men på dette spillet var det noe som ikke gikk fult så bra!

Som vi ser av meldingene hadde ikke Simonsen-Bakke avtale i denne meldeposisjonen. Gutta spiller «kløverføringer» og 1♠ er derfor en falsk melding som viser 6-9 grand eller en hånd med minorkort.

Bakke mente han viste en sterk hånd da han redoblet, Simonsen at han også hadde spar. Slike misforståelser koster skjorta og denne gang ble det 2 beit for 600 til Nederland. Norge vant 100 ved det andre bordet og tapte spillet med 11 imp.

Spiller du på landslaget må du tåle at slike spill kommer i søkelyset. Kanskje det er flere i Norges land som kan forte seg og avtale posisjonen med sin makker hvis de spiller kløverføringer? Den er ikke så frekvent, men desto viktigere å sikre seg mot fremtidige katastrofespill!

Vi må også ta med noen ord om Mullers dobling av 1spar. Det var ikke helt uten risiko og hadde kanskje fortjent at nord-syd hadde orden på avtalene, eller allerhelst spar og kunne notert hjemgang.

Følg oppgjøret på den Nederlandske hjemmesiden