Test deg som spillefører

Tid for en aldri så liten prøve igjen!

Du har som SYD blitt spillefører i 4 ♥ i en lagkamp. En sjanserik kontrakt som ser ut til å ha nok av stikk, men motspillet får varsellampene til å blinke.

Vest tar for ess-konge i kløver hvorpå øst følger, men med damen andre gang. I tredje stikk følger kløver knekt fra vest.

Og nå overtar du spilleføringen. Hvordan ser du dine muligheter for hjemgang?

 


 

Løsningen er ganske enkel. Du kaster bare en spar! Vest vinner det tredje stikket, men uansett hva som nå spilles i neste stikk har du overgangene i orden. Du stikker hos blindemann og spiller trumf til hånden slik at du hente motpartens trumf før blindemanns solide ruter gir resten av stikkene og hjemgang. 

Hele spillet så slik ut

Som du ser vil det ikke være særlig lurt om du trumfet kløver knekt. Øst trumfer over og spiller ruter. Nå er du innspilt hos nord. Hvis du prøver en ruter til trumfer vest og spiller spar. Dermed må du tape enda ett stikk for to beit!