Maria setter deg på prøve

Maria Ursin Ingebrigtsen kan være en luring i spilleføringen. På dette spillet fra Kristiansand BK ble hun spillefører i 2NT og du får prøve deg som motspiller.

Utspill fra vest er ruter 4, spillefører ber om tieren fra nord og stikker din dame med kongen. Kløver konge fra syd vinner neste stikk, men kløver dame tar du med esset (makker følger med 6-2).

Du vrir liten spar som går til knekt fra syd og esset hos makker. Ny spar går til liten og din tier, spillefører kaster en hjerter.

Øst fortsatte naturlig med ruter 6, men det var ikke blink da spillet så slik ut:

Maria la åtteren og knekten fra vest ble stukket med esset. Nå fulgte kløver til tieren samt 9 7 i ruter. Hjerter til esset trakk kongen fra øst og da kunne spilleføringen krones med kløver knekt og hjerter dame for ni totalt og selvsagt ett godt spill til Maria.

Ruter 10 i første stikk var viktig for å sette opp illusjonen om at videre angrep i ruter kunne gi stikk til motparten. På dette spillet var ikke kortene slik at det ga full uttelling, men varianten er vel verdt å merke seg. Aktuelt skulle øst returnert hjerter konge for å utfordre 9 stikk, det var ikke lett!