Spill fra Nordisk 5 – Uheldig svenske med ekspert-føring

Ida Grønkvist fikk hederlig omtale i sin spilleføring i går. På dette spillet var hun igjen i fokus da meldingene brakte henne et hakk høyere enn hun ønsket.

Ruter ess i utspill fra vest ble fulgt av kløver som ble sluppet til kongen hos øst. Neste kløver gikk så til esset hos nord.

Hjerter til kongen fulgte begge motspillere på før en hjerter til esset ble fulgt av kløver til stjeling, vest kastet ruter.

En opptelling viser at vest (som litt overraskende stampet i 5♦ i like soner) har vist 1 trumf og 2 kløver. At det er 7 eller 8 ruter er rimelig sikkert for meldingene. Altså har han 1-3 spar.

Hvis vest har 2 eller færre spar vil det komme en spennende skvis mot øst som må holde både spar og kløver. Tar du trumfen til buns blir det game over på skvis.

Men Grønkvist hadde nok sett meldingene før og fortsatte med hjerter til damen.

Nå synes jeg hun gjorde et tøft valg da hun ba om spar knekt fra blindemann. Dette er riktig hvis øst har damen og vest tieren.

Spillet så slik ut

Dessverre for Grønkvist var sparfargen fordelt motsatt og vest vant spar dame for en beit.

Men jeg synes fortsatt det var et tøft valg, selv om jeg nok hadde spilt på skvis mot øst med kløver og sparlengde selv da vest for sin melding nesten «må» ha 8-kort ruter!

I junior klassen er det ikke så strenge regler !