Spill fra Nordisk 4 – Skvis i storeslem!

Når juniorer møtes kommer det fra tid til annen overmeldinger og noen grove overvurderinger av kortenes styrke. Sjarmerende, og god underholdning.

På dette spillet trodde jeg våre Danske venner skulle treffe blink da de var på vei til 7♥ etter en svært aggressiv 6♥ av syd, men så sviktet det på oppløpssiden da syd av en eller annen grunn meldte sine tre små ruter i stedet for 8-kort fargen i hjerter på 7-trinnet!

Det kan godt være 6 kan tolkes som minor, men jeg tenker man med begge minor starter meldingene med 4NT direkte over 2 og ikke roter det til med en dobling?

Men la oss tenke oss at våre Danske venner hadde meldt 7 med spar dame i utspill er dette et svært interessant spill.

Man stikker med esset og kaster en ruter. Ess-konge i trumf blir nå fulgt av spar til trumf og ruter til damen. Spar til trumf følges nå av kløver ess og trumf til bunns.

Posisjonen blir nå følgende:

Når syd tar for sin siste hjerter er vest skvist og det blir hjemgang!

Alternativ spilleføring er å satse på kløver knekt hos vest, da spiller man kløver dame etter ruter til damen for å overføre holde til vest og komme til samme posisjon hvor vest blir skvist.

Men neida, den underholdningen slapp vi å oppleve da 7 var en langt mindre kontrakt som endte med 3 beit. Mot 480 fra det andre rommet ble dette selvsagt et stort svingspill som kunne slått begge veier.