Tar du varianten ved bordet?

Fra Kristiansand Bridgeklubb får du testet deg som spillefører. 3♠ ser ut som en kan være ett hakk for høyt, men på den annen side ser det ut som motparten har 9 stikk i kløver eller hjerter kontrakt.

Atle Stray i vest starter motspillet med kløver ess, fulgt av kløver konge og hjerter konge!

Spillefører vant med hjerter ess og la ned spar ess som øst følger med DAMEN på.

Dette ser bra ut, nå har vest startet med 10 x x x i spar og du vinner din kontrakt ved å spille spar til nieren, ta for knekten før du går hjem på ruter og tar ut vest siste trumf med kongen.

Som tenkt så gjort, spillefører fortsatt med spar til nieren. Men da dukket øst opp med TIEREN!

Hele spillet så slik ut:

Dermed ble det teppefall og en beit.

Som øst var det lett å se at slaget var tapt da spillefører la ned spar ess. Eneste håp var at trumfen var fordelt akkurat slik at avkast av damen ville gi spillefører et umulig valg.

Vi kan regne odds og varianter så mye vi vil, alle tar finessen med spar 9 etter at damen faller. Det handler om å gjenkjenne posisjonene ved bordet!

2 Comments

  1. Fint motspill, Nils.

    Jeg har en av mine flaueste opplevelser ved bridgebordet i akkurat samme poss. Jeg satt vest og hadde tre små spar. Turneringa var i Mandal på 90-tallet en gang og jeg spilte med Roald Mæsel. Motparten var i 6sp. Jeg hadde tatt for ett ess i utspill og skifta til noe. Spillefører la ned sparesset og luringen kasta dama fra D10 dobbel.

    Da «så» jeg at resten sto, claima alle stikkene til motparten og viste kortene mine. Roald ble sinna med en gang, men han lo av meg resten av det året 🙂

Kommentarer er lukket.