Superstjerner trekker seg fra Bermuda Bowl

Brink-Drijver vant sølv bak Norge i EM jr lag 2000.

På starten av 2000-tallet spilte jeg mot Sjoert Brink – Bas Drijver i juniorklassen. De var ansett som flinke, men ikke bedre enn av Norge håpet å komme foran på resultatlistene.

Noen år har gått og gutta har siden den gang bygd seg opp til å bli ett av de sterkeste makkerpar i verden med blant annet seier i Bermuda Bowl. De er et godt eksempel på at målrettet innsats over tid blir belønnet og ett av de nest beste makkerpar kan vokse til å nå toppnivå.

Nylig trakk gutta seg fra Nederlands lag til Bermuda Bowl (VM for nasjonslag).

Årsaken var at mesterskapet faller samtidig som skolesommerferien i Nederland. De er familiefedre og ønsker da ikke å bruke ferien til bridge.

Jeg vil tro de fleste deltagerne i mesterskapet ikke er profesjonelle og har motsatt problemstilling, altså at de helst ønsker at mesterskapet treffer ferietiden slik at de kan delta. Men for disse gutta her er det altså en ulempe da de er profesjonelle og helst ville spilt VM en periode hvor det ikke er andre betalte turneringer eller familietid. 

Mesterskapet arrangeres i Lyon i perioden 12 – 26 august.

Selv om Nederland mister sitt ankerpar vil de helt sikkert bite godt ifra seg. Ved siden av VM arrangeres det et åpent mesterskap – Transnationals – En gøy turnering hvor du kan få spilt mot de beste i verden!

Besøk WBFs informasjonsside HER