Alkohol skaper debatt

NBF lanserte denne uken sin nye alkohol-brosjyre hvor man greit gjør rede for reglene knyttet til organisert bridgespilling.

Null-toleranse har det lenge vært, nå kommer den mer tydelig frem og dette har selvsagt skapt debatt i sosiale medier.

Jeg synes det er bra NBF tar tak og synliggjør reglene rundt dette. Særlig i turneringssammenheng er dette et viktig tema man må ta på alvor.

Jeg ser dog en potensiell utfordring knyttet til deler av bridgespillingen – klubbene. Personlig pleier jeg å stille opp på den ukentlige spillkvelden i min lokale klubb. Klubben spiller i eget rom på et serveringssted. Noen kommer gjerne litt før spillingen, spiser middag og kan gjerne ta en øl til maten. Det kan også være noen sitter igjen etter spillingen for gjennomgang av spillene.

På de årene klubben har spilt i dette lokalet har det aldri vært synlig beruselse eller noen problemer knyttet til at det serveres alkohol på stedet.

Serveringsstedet benyttes til noen årlige turneringer og vi har felles meldebokser og regnskap sammen med en annen klubb som benytter samme sted en annen ukedag. Klubbene har ingen husleie slik dette er organisert i dag.

Slik jeg leser den nye brosjyren vil klubben kanskje måtte ta grep og endre seg. Hva synes du om denne problemstillingen, må klubben flytte, eller er det greit å arrangere klubbspilling på et sted med servering?

Les NBFs brosjyre HER

2 Comments

  1. Slik jeg tolker det du har skrevet, så er det vel ingenting i NBFs brosjyre som taler for at dere må skifte spillested.

    Sitat: Forbudet mot å nyte alkohol gjelder under ”turneringstiden”. Den er definert som tiden fra når turneringen settes i gang til det er offisiell pause/ slutt. En offisiell pause må ha varighet på minimum 30 minutter.

    Ergo er det vel helt uproblematisk at noen nyter en øl før spillingen starter, og likedan etter at spillingen er slutt.

    Men så kommer vel kanskje problemet i saken. Siden det er et serveringssted så er det vel andre tilstede i samme lokale som nyter alkohol mens spillingen pågår? Disse setter seg kanskje ned ved bordet også for å se på?
    Dette er problematisk, særlig med tanke på rekrutteringen av mindreårige til bridgen. Ville du som foreldre vært komfortabel med at din 10-åring skal på klubbkveld i et lokale hvor det kanskje konsumeres en god del øl? Neppe… Dette burde være innlysende uavhengig av nevnte brosjyre.

    • Ja saken har flere sider å diskutere. Aktuelt så har jeg spilt klubbkveld med min eldste sønn da han var 13 år uten at jeg opplevde det som problematisk. Klubben har eget rom med dør, selv om det ikke er så mange streifere som kommer innom og ser på er det et helt riktig et serveringsted med andre gjester i lokalet.

Kommentarer er lukket.