Bortspill i Vanderbilt

Alfredo Versace - Italias beste spiller?

Donati er en ny Italiensk spiller som nå får prøvd seg på lag CAYNE i Vanderbilt.

På dette spillet kom Brogeland-Lindqvist i 3NT med beit, men Donati og makker Tokay fant kontrakten 4 som også har sine sjanser.

Spar i utspill gikk til spilleførers ess. Nå fulgte ruter ess og ruter til stjeling. Spar til stjeling ble så fulgt av ruter til stjeling. Donati fulgte nå opp med spar til stjeling før han spilte ruter knekt.

Nå kunne vest trumfet og kontrakten falt, men han kastet kløver!

Hjerter ess og hjerter bragte øst inn og han spilte nå korrekt kløver som syd måtte slippe til kongen hos vest. Spar gir spillefører kontrakten, hjerter og kløver beiter. Heldigvis valgte vest kløver og Donati måtte gå sin beit.

Men ser du hvor spilleføringen sviktet?

Donati tenkte ikke godt nok igjennom kortene. For å vinne må trumfen sitte 3-3 og ruteren oppfør seg. Han har ikke råd til å stjele mer enn en ruter. Ved å trumfe to slik han nå hadde gjort kunne øst gi vest stjeling i ruter og kontrakten var dømt beit. (hvis det ikke oppstår en innspillsposisjon for å unngå kløvertaper).

Derfor skulle Donati etter å ha stjålet en ruter fortsatt med hjerter til ess og hjerter. Han er avhengig av at ruter dame faller tredje.

Og slik satt det, spilte du på kontrakten var det kanskje du som skulle prøvd deg i semifinalen i Vanderbilt?