En kamp med trøkk i fra Dame NM!

Dette var litt av ett spill fra NM Dame Lag. Spillet er hentet fra oppgjøret mellom de to største favorittene – landslagsspillere på lagene Helness og Fuglestad.

Kampen var full av action og impene svevde i luften da spillet kom opp. På 10 spill var snittet 8 imp pr spill i omsetning. Kampen var full av tapte muligheter og hadde ett litt stort innslag av dårlige / risikovillige beslutninger.  Jeg tror landslagskaptein Røren må prate litt med sine elever om hvor store sjanser det er «lov» å ta. Det er gøy når det treffer, men her var det også noe som ikke var fult så gøy.

Som vi ser av meldingene ble det meldt litt forskjellig på de to bordene og det ble meldt utgang begge himmelretninger, noe som kan gi mange imp til begge lag.

Vi går inn på plassen til Gunn Tove Vist som hørte motparten melde 5. Makker starter motspillet med hjerter 9, liten fra nord , du vinner med damen og spillefører følger med femmeren.

Du ser på avkastene at makker har spilt ut singleton, altså har du to stikk i hjerter, men du er uten sikre inntak så det kan haste å ta med deg stikket når du har sjansen.

Det er to muligheter, tar du for esset etablerer du kongen som avkast, men spiller du liten kan makker trumfe og du unngår å gi stikk til kongen senere i spillet.  

Jeg har stor forståelse for at Gunn Tove fortsatte med liten hjerter i stikk 2, den gikk til knekt, SPAR fra makker og liten.

Hele spillet så slik ut

Jeg kan ikke huske å ha sett noen startet med singleton i utspill uten å ha trumf, men på den annen side var det singleton i makkers farge. Det hele ble litt rart, det var uheldig at posisjonen skulle vise seg å etablere en slik situasjon. Jeg synes litt synd på ØV som begge gjorde naturlige avgjørelser.

Nå ble det lett seilas til Ida Wennewold for hjemgang i 5. Hun fant ruter dame og fikk sågår ett overstikk. For å beite kontrakten måtte det spilles spar i utspill (evt i stikk 2). Det kan se ut som spillefører vinner kontrakten ved å treffe ruteren, men ettersom øst har 3-kort trumf og singleton ruter forsvinner overgangene til nord når spar angripes, det vil bli en beit.

Så til det andre bordet hvor sluttkontrakten ble 4 etter en forsiktigere meldestil av nord-syd.

Kløver i utspill ble trumfet hos vest som spilte ruter 9 i stikk 2, nord beit på og la i tieren som trakk knekten fra syd.

Spar ess og ny spar var et godt forsøk, men hjalp ikke da trumfen satt 2-2. kløver til stjeling ble nå fulgt av liten ruter til stjeling. Da kongen falt fra nord var det bare å stjele seg hjem på hånden og gi bort en ruter til esset før øst kunne forlange resten for hjemgang.

Vest kunne vunnet kontrakten ved å spille spar eller hjerter i andre stikk. Det beste er kanskje hjerter til ess og ruter fra blindemann. Nå kan vest løse ruterfargen for egen maskin og hjemgang.

Aktuelt var kontrakten beit nå hvis nord legger liten ruter og syd fortsetter med spar ess og ny spar.

Da ble det 14 IMPS til lag Helness etter ett spill med tapte muligheter.

Helness vant kampen til slutt 55-32 over Fuglestad, det kan være det var en nøkkelkamp i gullkampen!