Påtråkk fra NM Dame Lag

Nå tar vi turen inn i NM Dame Lag, runde 2. Toppoppgjøret på BBO har brakt to outsidere til lederbordet og da kan alt skje.

En nervøs hjemdobling av 2♠ i første spill var ikke noe særlig, men så kom dette spillet hvor begge lag overraskende sviktet i motspill!

Makker spiller ut hjerter konge til ess, trumf og liten. Det er lagturnering så her er oppgaven å beite kontrakten.

Hvordan ser du beiten kan komme?


Ved begge bord spilte den aktuelle øst ess-konge i ruter. Det var eneste variant for å tråkke på kontrakten da hele spillet så slik ut:

Spillefører trumfet ruter konge og kunne nå ta ut trumfen fulgt av ruter dame-knekt med avkast av håndens hjertertapere.

Jeg skjønner det er fristende å ta for esser og konger, men hvor var det de aktuelle øst spillerne så for seg at beiten ville komme?

Du har sett makker melde inn 2♥, så noen kort må makker nesten ha. Det er ganske opplagt at makker sitter på minst ett stikk i hjerter etter utspillet så oppgaven er å ikke gi spillefører noe gratis.

Ruterstikkene kan ikke løpe vekk, hvis planen er å spille makker for singleton ruter og stjeling er det svært små sjanser da vi vet makker maksimalt kan ha en spar.

Risikoen ved å ta for ess-konge i ruter er skyhøy, muligheten for at disse stikkene forsvinner er minimal.

Nei her må dere spille kløver i stikk 2 folkens og satse på at makker stopper den fargen, eller at spillefører ikke får nok avkast.