Nesten påtråkk fra nm lag!

Fra rundekampen mellom Sunndalsøra og Heimdal ble det selvsagt noen morsomme spill. Dette var ett hvor valg av åpningsmeldinger og videre meldinger slo forskjellig ut.

Livgård åpnet på grensen tynt med 1♥ i tredje hånd. 8 poeng er vel akkurat det som er lovlig i Norge. Nå hoppet Roar Voll taktisk innpå med «sperr» 3♠ på sin relativt gode hånd. Terje Aa hadde ikke annet å gjøre enn å melde 4♥ som ble sluttkontrakten.

Etter E K D i spar i utspill var kontrakten beit før spillefører kom igang da syd fikk sin stjeling og nord måtte få for kløver ess. Livgård fikk sine 9 stikk etter at trumf konge ble fanget i finessen og kløveren ble håndtert for en taper.


I lukket rom ble det mer spenning da Heimdal også her meldte utgang og motspillet nesten sendte kontrakten hjem.

Vest startet motspillet med kløver 8 til liten, kongen og liten. Nå fulgte ruter konge og vest måtte følge på med fireren. Det så ut for øst som dette var styrkekast så han fortsatte med liten ruter til knekten hos syd. Nå var 8 stikk i hus og spillefører satte fart på sparfargen.

Posisjonen kom ned på denne

Nå fulgte nords siste spar, øst kastet ruter 10, syd ruter 9, men hva skulle vest kaste?

En hjerter gir spillefører det niende der så det må bli en kløver. Kløver dame er ikke medisin da syd har knekten og sekseren fører til innspill med at spilleførere spiller kløver ess og ny kløver. Nå blir vest innspilt i kløver og må spille fra E D i hjerter opp i spilleførers konge!

Eneste mulighet fra at øst holdt 9x i kløver så da kastet vest KLØVER 10!

Prøver spillefører seg med kløver ess kaster vest damen og øst kommer inn på nieren. Men aktuelt så fulgte hjerter til knekt og dame. Nå fridde vest seg med KLØVER DAME til esset hos nord, men da var østs kløver 9 størst i den fargen og kontrakten gikk 1 beit!