Dramatisk spill fra nm kampen

Et dramatisk spill fra rundekampen mellom Sunndalsøra og Heimdal var dette. Forskjellige meldesystemer og vurderinger brakte nok en gang frem to forskjellige sluttkontrakter.

Spilleren fra Heimdal måtte gjette da det ble litt grovt i meldingene. 6 ♣ synes å være en fair sjanse da han ikke vet i hvilken farge makker har dobbelton.

Prosjektet ble maksimalt straffet da motspillet startet med ruter til stjeling, hjerter til ess og ny ruter til stjeling.

Jeg har ikke hele fortsettelsen men det endte med 4 beit og 800 i score!


På det andre bordet hadde Sunndalsøra meldesystem hvor nord meldte fra om en sterk hånd og spurte seg frem til litt mer informasjon (5-7 poeng og nøyaktig fordeling 5-3-3-2). Han kunne nå se at slem var avhengig av de riktige honnørene hos makker og la seg på en roligere løsning da han i en overføringssekvens kunne sleminvitere i ruter.

Syds kort hadde ikke mye å by på så da stoppet kontrakten i 5♦.

Når vi ser på kortene er det et lite hinder også i den kontrakten med damen femte i trumf hos øst, men det ordnet seg greit.

Hjerter dame i utspill løp til esset hos øst som spilte kløver i neste stikk. Syd spilte «safe» da han bare tok for ruter ess og spilte LITEN RUTER. Øst lavt og syd kom inn på ruter 8. På hjerter konge forsvant blindemanns spar før spar til esset og kløver fra topp sikret hjemgang. Øst kunne stjele når det passet, men nå hadde syd trumf 10 som begrenset øst til kun å få for trumf dame!

Slik kortene var fordelt ville alle planer fulgt frem ettersom øst ikke hadde flere hjerter tilå korte nord med.