Helness i form i Frankrike

Tor fant kløver dame!

Helgemo-Helness hviler ikke, denne helgen er det finale i den Fransk «division Nationale». Dette spillet kom opp i andre sesjon mot det sterke laget Zaleski.

Geir løftet tøft til 4 og Bessis påskjønnet oppdraget med en dobling.

Spar ess i utspill ble fulgt av hjerter til esset hos øst som spilte liten ruter tilbake til tieren og damen. Hjerter til stjeling ble nå fulgt av spar til kongen hos øst som fortsatte med ny ruter til blindemanns ess.

Posisjonen var nå følgende med nord til å spille

 

Den løste Tor perfekt da han ba om KLØVER KNEKT og lot denne løpe. Hvis øst dekker med damen vil tieren hos vest nå sitte i kapp foran E 9.

Bra spilt av Tor, men overså han en variant som var 100 %?

Etter meldingene kan vi plassere 4-kort ruter hos vest. Nå er dette en to-sidig skvis. Kløver knekt hos nord er en felle!

Hvis du istedet spiller ruter til stjeling så henter du trumfstikkene kommer følgende posisjoner opp

Til venstre ser vi posisjonen før den nest siste trumf spilles. Blindemann kaster kløver 9. Vest og øst kaster hjerter.

Nå har vi posisjonen til høyre. Da den siste trumfen spilles fra syd må vest kaste kløver, nord kaster nå ruteren som har gjort sin nytte og så er øst skvist. Hjerter kan han ikke kaste så da blir det vel en kløver. Dermed spilles det kløver til ess, kløver til konge og kløver 4 gir hjemgang.

Det var bra motspill av Bessis å vri ruter som gjør skvisen vanskeligere, men når Helness fant ut hvor kløverdame befant seg ble det imps til gutta. Franske Quantin spilte hjem samme kontrakt udoblet på den aktuelle skvisen.

 

4 Comments

  1. Tor spilte bra han. Hvorfor kaster ikke vest kløver? Har han damen så sitter den i kapp. Og hva nå? saker du kløver går du bet, og fortsatt må man gjette damens plassering.

    • Ingen hadde saket noen kort enda da Tor spilte kløver knekt. Han måtte ta avgjørelsen tidlig på grunn av overgangene. Vest hadde åpnet 1 ruter og øst meldt 1 hjerter. Han «visste» derfor om den 2-sidige skvisen, uavhengig av kløver dames plassering?

      • Det er mulig jeg er treg :-), men det er vel ingen tosidig skvis når vest holder både hjerter og ruter, øst holder bare kløver.
        Han klarer jo ikke å få isolert hjerterholdet til øst, og ruterholdt til vest. At Quantin fikk den hjem på tosidig skvis så må han ha fått hjelp av motspillerne.

        • Quantin fikk 2x hjerter i utspill, nå fulgte ruter til damen og spar til dame og ess. ruter konge til ess ble nå fulgt av ruter til stjeling og spar til øst som da måtte spille hjerter til stjeling. Nå var rar det auto skvis.

          Helness tapte ett tempo med spar ess, men ved å trumfe ruter (bessis behold ruter 8) for så å ta spar vil han presse frem samme posisjon, dog kan vest holde de røde, men da må han vel kaste seg ned i kløveren og den samme finessen kan tas i sluttpossen (hvis hjerter er 6-2 blir det 2 sidig), det er også et alternativ å trumfe hjerter, for så ta med seg ruteren 5-2, men det fungerer ikke.

Kommentarer er lukket.