Råtass-melding, klarer du spilleføringen?

Nå kan du sette deg i råtass-meldestolen og lete frem de muligheter spillet kan gi.

Det er liten tvil om at 6♠ var en omptimistisk tømming av håndens potensiale. Men sånn ble det iallefall meldt. Kløver dame i utspill løper til ditt ess, også overtar du spilleføringen. Har du noen sjanser for hjemgang?

Ved bordet spilte syd liten ruter i stikk 2. Det er absolutt en mulighet, men da håper du at motparten gjør en feil. De vil nå kunne ta ruter konge og kløver konge. Spørsmålet er om vest kan velge å legge liten hvis han har utdelt ruter konge. Kanskje hvis han feks har kongen femte så er det en viss fare for at han ødelegger noe om makkeren feks ahr singelton ruter ess, eller Dx.  Hadde du lykkes ville det blitt bilde i bloggen!

Men hele spillet så slik ut

Liten ruter i stikk 2 var absolutt ikke riktig. Nå ble det 2 beit da vest både vant singleton konge i ruter og hentet en stjeling i ruter da makker kom inn på kløver konge.

Men som vanlig var det enkle det beste. Eneste reelle tekniske mulighet for hjemgang er vel at motparten har nøyaktig singleton konge i ruter, eller singelton knekt i spar.

Riktig spilleføring er derfor å ta for spar ess, når ikke knekten faller følger du opp med K D i spar så tar du for ruter ess og krysser fingrene. Når kongen faller tar du nå for hjerter ess før du spiller ruter til tieren og kaster kløvertaperen på hjerter konge. Øst får sitt trumfstikk, men du har nå 12 og hjemgang!

Selvsagt ikke de beste utsikter for hjemgang, men denne gangen satt kortene som de skulle.