Jan G i form i Kongens by!

Jan G Ohren - At the table

Jan G. Ohren avla Danmark et besøk forrige helg og har sendt meg et lite reisebrev med en spilleføring som traff blink. Han bekrefter for øvrig Allards vennskap med prinsen, kanskje det blir audiens ved slottet neste år?

Jan G. ble som SYD spillefører i 3NT etter at meldingene hadde gått 1NT-3NT.

Utspill fra vest var liten hjerter til esset hos øst som fortsatte med hjerter til kongen hos vest. På den tredje hjerteren kastet øst ruter 5.  Hvordan ville du spilte disse kortene videre?

Jan G. Ohren jobber til daglig som rektor ved barne- og ungdomsskolen Hallingby Skole i Ringerike kommune. Som bridgespiller har han spilt hele 13 parfinaler (11 plass som beste) og jobber hardt for å rykke opp fra 2 divisjon. Det har blitt mange sterke plasseringer, blant annet bronse fra NM Monrad par i 2008! Han er stormester og spilte lagfinale i 2009 for Brandbu. Jan har også sittet i styret til Norsk Bridgeforbund.

Det så nok litt mystisk ut at vest vant andre hjerter og etablerte fargen sin uten inntak. Kanskje han ville ha lasjert i håp om at øst holdt 3-kort hjerter? Det virket også litt rart at øst la styrke i ruter. Kunne det være for å forlede?

Jan stolte på magefølelsen og fortsatte med spar til knekt fulgt av kløver 9 som han lot seile rundt!

Hele hånden så slik ut

Dermed løste spillet seg veldig så greit for Jan G. Han fikk nå 5 stikk i kløver, 3 i spar og 1 i hjerter for hjemgang. Det var kun 2 av 12 spilleførere som vant sin kontrakt i Danmark, spillet ga derfor 119 imp.