Følger du med i motspill?

I dag kommer et spennende motspill hvor dette med å hente riktig antall beiter hadde stor betydning. Vi spiller parturnering og du sitter vest.

 

Som du ser av meldingene førte presisjons-systemet NS opp i 3NT. Syd har vist maks for sitt avslag og nord har åpenbart oppvurdert hånden sin noe.

Spar 2 (norske) i utspill fra makker går til din tier og spilleførers konge. I neste trekk følger kløver knekt som løper til din konge, makker følger med kløver 3.

Spar 8 tilbake går til dame og ess før makker følger opp med spar knekt, du følger med syveren og spillefører med sekseren.

Makker spiller så spar tre til din firer, nord saker tre ruter. Har du videre motspill klart?

Utrolig rart at makker ikke tok sine to sparstikk, men valgte å spille sin minste spar slik at vi kommer inn på fireren! Vi har fått 3 stikk i spar og kløver konge. Altså vil ruter ess være beiten. Men er det noen fare for at spillefører kan vinne sin kontrakt om vi ikke tar med oss ruter ess med det samme?

Hvis vi tenker oss litt om så har spillefører vist frem K D i spar og knekt i kløver. Det gir 6 poeng, ifølge meldingen har han maksimalt 8 poeng, altså er hjerter dame det maksimale han kan ha.

Hvis vi så ser på makkers motspill så må det være en grunn for at han lar oss komme inn. Han ønsker vel at vi skal spille igjennom spillefører. Og da må det være at makker har K kn i hjerter. Makker ser også at vi har ruter ess utfra meldingene og her kontroll på spillet.

Vi må derfor følge ordre og vri hjerter.

Det var lurt, dette var hele spillet

 

Makker hadde kontroll på spillet. Han kunne telle maks 4 stikk i kløver, hjerter ess og spar konge for 3 beit hvis makkker vridde hjerter. Hvis vest derimot tok sine to sparstikk ville han ikke kunne angripe hjerter og spillefører først etablere ruterstikk for 2 beit!

Øst glemte å tenke og tok for ruter ess i posisjonen og dermed slapp syd unna med 1 beit. Det ga ØV under middels.

Det var bare å tenke!