Nå rakner det i Italia….

Angelini med sin venn Garozzo

I et intervju med Neapolitan Club avslører Alfredo Versace at fremtiden som bridgeproff ikke er like rosenrød som den har vært de siste 20 årene.

Versace og makker Lauria har kanskje vært det dominerende makkerpar på Italias landslag fra 90-tallet og frem til idag. Det har blitt mange triumfer og de er regnet som ett av verdens sterkeste makkerpar.

Frem til nå har de vært ansatt hos  den rundhåndete sponsoren Francesco Angelini som heltids bridgespillere. Utover dette har de også hatt andre proffoppdrag og bankkontoen er helt sikkert godt fylt opp.

Angelini er forøvrig en av Italias rikeste forretningsmenn med stor suksess innenfor helseindustrien i familieselskapet Angelini Group. Virksomheten omsatte i 2015 for rundt 1,5 milliarder euro.

Bridge har vært en kjær hobby for Angelini som med sine soldater har vunnet flere titler, også som spiller på det Italienske landslaget.

Angelini har nå passert 70 og har de siste årene slitt med helseproblemer. Nylig annonserte han at aktiviteten som sponsor i bridge blir lagt ned, dermed mistet Versace – Lauria sin trygge havn.

Fra før har vi sett Maria Lavazza også trukket sitt sponsorprogram litt tilbake mot tidligere å ha hatt alle Italias landslagsspillere på lønningslisten. Det betyr at Italias sterkeste spillere ikke lengre kan være ansatt på heltid for å spille bridge, men må ut og hente nye sponsorer og kanskje spille mer med sponsorer enn hverandre.

Slik jeg oppfatter intervjuet gir Versace et tydelig bildet av at han nå er åpen for det meste av muligheter, han nevner til å med å flytte vekk fra Italia. Jeg har en mistanke om at Zimmermann har fått en mail med CV og søknad om bosted i Monaco.

Les intervjuet HER