NM LAG| Arendal – Kristiansand

Ny sesong er i gang for fult og hva er vel gøyere enn NM LAG. Årets første kamp for mitt lag Kristiansand var mot Arendal som ble anført av far og sønn Lindqvist. Trivelige karer, som dessverre benytter hver anledning til å røve stikk og imp fra meg. Men det er slik disse lokaloppgjørene skal være.

Denne gangen var vi heldige og reiste hjem med seier på 1 imp!

Dette spillet burde jeg nok løst bedre

Spar 3 i utspill fra vest ble vunnet med knekt, øst fulgte med spar 8. Nå fulgte hjerter til ess og ruter 10. Men da vest fulgte lavt stakk jeg opp med ess og spilte hjerter til knekt, vest kastet en kløver.

Ettersom vest hadde passet i åpning og nå hadde vist frem ess-konge i spar var det rimelig sikkert at spar var fordelt 5-2 og med ek femte i spar, singleton hjerter og kløver konge ville kanskje junioren Jørgen Nordby valgt å åpne med 1 spar?

Nå fridde jeg meg med en spar, vest kunne ta sine fire spar stikk slik at posisjonen ble denne

Jørgen Norby gjorde ingen feil, han spilte tilbake ruter. Da var det ikke så mye annet å gjøre enn å prøve finessen, men da var beiten et faktum.

Hvis vest hadde spilt kløver, ville det blitt vondt for oss etter ess fulgt av hjerter til dame og konge, følgende posisjon oppstår

På hjerter 10 kan vest kaste et kort, nord kaster ruter 5, men hva skal øst gjøre?

Den våkne leser ser vel min feil som spillefører?

hva med å spille spar i stikk 3?