Atlanta | morsomt siste spill

Fra den avsluttende dagturneringen Swiss top flight i Atlanta kommet dette spillet hvor en liten glipp i motspillet ga en riktig så morsom historie.

2 kløver viste 17-20 grand, 2 spar var overføring til 2NT fulgt av puppet stayman hvorpå nord viste 5-kort spar. Da ble syd spillefører i sparkontrakt på grunn av overføringsmeldingen.

Vest startet motspillet med kløver, damen fra nord vant første stikk. En spar til esset avslørte sitsen. Nå så det vanskelig ut å unngå 2 tapere i hjerter og 2 i trumf, men man skal aldri gi opp!

En liten hjerter ble spilt fra hånden og vest gikk opp på kongen for å spille ny kløver som ble stukket med esset. Det skulle vise seg å være en kostbar feil av motspillet å ikke ta begge sine stikk i hjerter.

En ruter til kapp var neste plan, det gikk fint og da ble det fulgt opp med to ruterstikk til før kløver konge ble stjålet av syd. Nå ble den trettende ruteren spilt med avkast av hjerter fra nord, øst trumfet.

Posisjonen var blitt denne

Øst fridde seg med hjerter ess som ble stjålet av nord. Nå ble den minste trumfen spilt slik at øst kom inn på nieren men måtte spille tilbake fra D 10 opp til K kn kombinasjonen hos nord!

Litt av et spill å avslutte Nationals i Atlanta med, dessverre bare i en liten dagsturnering hvor det ikke fikk den store betydningen.