Egil Homme i NM LAG

Egil Homme

Egil Homme kjenner vi alle som en meget dyktig kortspiller. Luringen fra Vennesla koser seg med børsspekulasjon på dagtid og spiller hjem tøffe utganger etter arbeidstid. I 3 runde av NM LAG var et sterkt lag fra Stavanger motstander. Kampen ble spilt i desember 2020.

Dette spillet ble spennende

Det ser ikke lovende ut når ruteren er fordelt 4-0 og det mangler noen stikk ellers. Men Egil fant «nesten» løsningen, han ble likevel rikelig belønnet når øst feilet i sluttposisjonen.

Kløver ess i utspill ble fulgt av spar til dame og ess. Spar til stjeling ble fulgt av kløver til stjeling. Nok en spar ble stjålet og kløver til stjeling. Håndens siste spar ble stjålet med tieren og overstjålet av Øst.

Posisjonen var blitt denne

Øst spilte tilbake kløver 9 som Egil trumfet med ruter 7.

Nå tok Egil for ruter ess fulgt av hjerter ess og hjerter til kongen. Med 2 kort igjen ble østs D 6 i trumf fanget foran Egils K 8 og kontrakten gikk hjem.

En flott sluttposisjon, men gikk det ikke litt galt?  Øst skulle spilt tilbake HJERTER, det gir Egil et inntak for lite til å kunne trumfe kløver på hånden og samtidig spille seg over til nord for å fange trumfen til øst.

Egil på sin side skulle ventet litt med den fjerde sparen og spilt hjerter ess og hjerter til konge fulgt av kløver til stjeling og kommet frem til denne posisjonen

Nå følger spar knekt som stjeles med ruter 10. Øst kan stjele over men må spille trumf tilbake som gir Egil finessen i trumf for hjemgang.

Det betyr at Egil måtte ha spilt på trumfen 4-0 og ikke 3-1 som han satset på i aktuell spilleføring. Jeg tror Egils løsning var med oddsen, og han ble belønnet når øst ikke leste posisjonen riktig.

Kristiansand vant kampen, så får vi se om Egil får spilt hjem flere utganger til doblet takst i neste runde.