Du har vel ingen ruter makker……

Kommentaren er hentet fra et privat robberlag en sein fredagskveld. Kursen var ikke veldig høy, men nok til at spillefører ikke ville gå beit og motspillet helst ville hente beit!

Etter at et spill hadde gått ut med pass rundt ble den berømmelig goulash-regelen aktuell. Det betyr at kortene legges hånd for hånd oppå hverandre uten å stokkes. Så deles kortene ut 3-3-3-4. Denne prosedyren gir som oftest noe friske fordelinger, det betyr at du skal være litt på den sikre siden når du melder.

La oss se hva du ville meldt som SYD med disse kortene når du vet kortene er gitt goulash

det ble en gunstig start på meldingene hvor du har fått vist en kravhånd med kløver og 4-kort ruter. Men hva kan MTV ha som først dobler opplysende så melder 3spar?

Det lukter i alle fall frisk fordeling. Å doble 3 spar er ikke så aktuelt i robberbridge, men frister det så mye å melde noe annet da?  Jeg valgte en forsiktig løsning da jeg meldte pass!

Min makker spilte ut ruter ess, og det var nå spillefører kommenterte

«du har vel ikke ruter makker».

Den analysen skulle vise seg å være helt korrekt, men blindemann hadde også en dårlig nyhet.

«det er riktig, ingen ruter. Men jeg har heller ingen trumf»

Kortene så ut som dette

Vest hadde «fotografert» ut av meldingene at NS hadde 4-4 i ruter og dermed håpet han det var et par stjele muligheter i ruter. Men den gang ei.

Øst hadde vist en voldsom disiplin da han meldte pass med sin 8-5 for så å høre motparten åpne 1 ♥ fulgt av 2kløver i svar!

Selve spillet gikk fort forbi med 4 ruterstikk, hjerter ess og trumfstikk til motspillet.