Hvordan tenker en verdensmester ved det grønne bord?

2020 har gitt mange anledninger til å bakspille verdens beste bridgespillere. I beste sendetid blir det servert coups, skvis og lekre innspill nå da all konkurranse bridge spilles online på bbo.

Jeg bakspilte en spiller med flere verdensmesterskap på samvittigheten. La oss se hva han fikk til som ØST på dette spillet.

Nords 2 kløver var søkemelding og nå har syd fortalt om minst 5-kort hjerter og 4-kort ruter og 11-14 honnørpoeng.

Det er lagkamp, så her er det beit som gjelder.

Vest spiller ut ruter knekt, nord følger lavt. Hvordan ville du planlagt motspillet herfra?

________________________________________________________________

Stjernespilleren brukte ikke lang tid på analysen, skulle kontrakten gå beit måtte spar være fargen som ga stikk.

Etter meldingene er syd markert med 1 eller 2 spar. Med K x eller D x i spar hos syd kan det være vanskelig å beite kontrakten – det vil si øst kan avblokkere damen hvis syd går opp på kongen og skulle vest komme inn senere kan spar tilbake gi beit.

Men langt større odds er selvsagt at syd har singleton honnør. Det var da også dette stjernespilleren satset på da han vridde liten spar. Et flott motspill, kortene så ut som dette.

Vest vant stikket med spar konge og spilte spar tilbake som ga stjernespilleren de fire neste stikkene i spar for 2 beit.

Herlig, toppbridge tenker du?

Hmm, vent litt. Hva var dette egentlig?

Ser vi litt dypere på verdensmesterens spilling var det hele et klassisk nettbridge fenomen. Mesterspilleren ble lat da han så alle kortene. I det virkelige liv ville en spiller av slik klasse først tatt for spar ess for å sikre seg mot singleton konge hos syd. Uansett hvilken honnør syd følger med spilles liten spar tilbake til vest som kan fortsette med tredje runde spar hvor øst sitter med kn 9 bak blindemanns 10 8. Rett og slett slurv, en slik feil ville aldri en verdensmester ha gjort i det virkelige liv.