Nationals | Hult fikk prøven

Simon Hult

Simon er en av de virkelig lovende svenske spillerne som har løftet seg fra junior til toppnivå i åpen klasse. At han forstår seg på kortenes gang er det liten tvil om, se bare på dette spillet

Etter et kompetitivt meldingsforløp ble Simon spillefører i 3 hjerter og Terje startet motspillet med spar konge som Hult lasjerte og jeg fulgte med spar 8. Ruter i vri gikk til esset hos øst og ruter dame i retur ble fulgt av ny ruter som syd trumfet, vest fulgte med kongen.

Hjerter til damen og hjerter ess fulgte begge motspillere på. En ruter ble stjålet med knekt, vest kastet en spar.

Nå begynner fordelingen å vise seg, idet du tar for hjerter konge ser du at øst kaster en spar. Nå vet du altså fordelingen er 5-3-3-2 hos vest og 3-2-4-4 hos øst.

Ser du hvordan du best kan spille kortene for å komme det ut med en taper i kløver?

Simon Hult spilte liten kløver fra hånden, Terje fulgte med kløver 9 og jeg stakk tieren med damen. Spar i retur gikk til knekt og en kløver forvant på spar ess. Nå er det to kort igjen på hver hånd i følgende posisjon

Har Terje lagt 9 fra K 9 eller fra 9 7?

Simon satset på at jeg hadde begge kløverhonnørene for min gode løft og ba om kløver knekt, 6 fra meg 8 fra Simon og kongen fra Terje som kunne hente den andre beiten i spar.

Kortene så nemlig ut som følger

Et flott motspill og en spilleføring en mesterspiller verdig.