Landslagssjef Tolle Stabell om lagfinale

Landslagssjef Tolle Stabell

Vi var så heldig og fikk Norges dyktige landslagskaptein for åpen klasse i tale, Tolle Stabell. Han har selv vunnet lagfinalen og kjenner toppnivået i bridge fra 70-tallet. For tiden planlegger Tolle landlagets kommende VM, hvor vi håper de blir å kjempe om gull.

hvor mange lagfinaler har du spilt og hvor mange seire?

Jeg tror jeg har spilt fire lagfinaler. Har vært med på å vinne to. Den første gangen var tilbake i 1984, den andre i 2013.

Ingen av dine VM-uttatte spillere klarte å spille seg frem til årets lagfinale. Er du bekymret eller er det rett og slett vanskelig å spille seg frem til finalen?

Divisjonssystemet viser at vi i Norge har mange garvede spillere. Så tilfeldighetene rår til en viss grad gjennom de mange utslagsrundene. Men så veldig vanskelig er det ikke, da, for et sterkt lag. Nei, jeg er ikke bekymret.

Hvordan vurderer du nivået på årets finale sammenlignet med de senere år?

               Årets finale er kanskje litt svakere, samlet sett?

Du var selv blant Norges beste spillere allerede på 70-tallet, hvordan vurderer du nivået på våre toppspillere i dag målt mot den gang?

Det jeg i alle fall er nokså sikker på, er at dagens elitespillere melder bedre enn de beste gjorde på 70-tallet. Det har antakelig ikke bare sammenheng med utvikling av meldesystemene. Selv la jeg bridgen på hylla midt på 80-tallet, og forbedringen var merkbar da jeg kom tilbake tjue år senere.

Når var Tolle på sitt beste (eller ligger det frem i tid?)

               Har i alle fall spilt bedre bridge tidligere enn det jeg har prestert de siste par årene.

har du satt deg noen mål for din egen spilling i fremtiden?

               Når jeg om et år eller så pensjonerer meg, blir det vel anledning til å spille mer bridge.

vi vet alle at du har slitt med din bror som fast makker i «alle» år, hvis du fikk velge fritt blant landets spillere, hvem ville du byttet brodern ut med?

               Den går ikke! 😊

Det kreves mye for å gå fra å være et bra norsk makkerpar til å kunne konkurrere mot verdens beste spillere, ser du noen utfordrere til dagens landslag og hva skal til for å nå opp?

 Ja, lagturneringer i lange mesterskap mot verdens beste spillere er krevende, og det på flere plan. Mengdetrening av det riktige slaget og mental balanse i parene og innen laget, er noe jeg er opptatt av. Når Bermuda Bowl i Marrakech er over i september, er man over i normal mesterskapssyklus frem mot EM 2024. Da blir det anledning til å se på sammensetningen av landslagsstall åpen klasse. 

Tusen takk til Tolle og lykke til når sommerens VM braker løs, vi heier alle for norsk gull.