Per Ove Schei Minneturnering 2023

Per Ove var en aktiv bridgespiller.

Turneringen arrangeres PINSEHELGEN på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand. Det er en «langhelg» med fri fredag tom Mandag. 

Kristiansand Bridgeklubb arrangerer sammen med NBF Finalen for NM LAG den samme helgen på hotellet og turneringene vil stå nært hverandre med blant annet felles bankett søndag

Turneringen spilles søndag 28. mai med start kl 10:00 og er ferdig ca kl 18:00. Det blir en god pause halvspilt.

https://www.bridge.no/ruter/turneringsinfo/1/32866

Startkontingent kr 300 pr spiller.

Det blir fine pengepremier til de som gjør det bra og til de som ikke gjøre det fult så bra på resultatlisten.

Enkeltrom      kr 1.290 pr person pr natt

Dobbeltrom:  kr. 745 pr person pr natt

Som arrangør ønsker vi at du skal få en best mulig opplevelse. Velger du å delta på bankett etter spillingen reduserer vi start kontingenten til kr 100 pr spiller!

Per Ove Schei hadde ingen livsarvinger og testamenterte sin arv til bridgen i Kristiansand.

Det er etablert en stiftelse som forvalter pengene Per Ove etterlot sine bridgevenner. Det er denne stiftelsen som arrangerer Per Ove Scheis minneturnering, første turnering ble arrangert i 2015.

Historikk: 

Historien om Per Ove Schei (1943-2013)

Per Ove ble født under krigen, nærmere bestemt 28. mai 1943.

Hans far var tysk soldat stasjonert på Kjevik, en far som Per Ove aldri fikk møte. Noen år senere giftet hans mor seg og flyttet til Oslo. Per Ove ble igjen i Kristiansand og vokste opp sammen med sin bestemor. Per Ove døde i 2013 i en alder av 70 år. Den eneste gjenlevende familie han hadde var en stesøster og en halvsøster.

Per Ove testamenterte hele sin arv til Kristiansand Bridgeklubb til fremme av bridgen i Kristiansandsregionen. Hans ønske var at klubben skulle bruke pengene til å arrangere en turnering med en sosial ramme som kunne samle spillere fra fjern og nær til en hyggelig turnering.

Det at Per Ove testamenterte sin arv til Kristiansand Bridgeklubb forteller hvor mye bridgen betydde for han. Han startet sin bridgekarriere på slutten av seksti tallet og har spilt mer eller mindre fast i klubben siden den gang. Noe mindre de siste årene på grunn av sykdom. De siste 10-15 årene slet Per Ove med dårlig helse og det var ikke så lett å få seg en fast makker på grunn av de dårlige dagene hvor han måtte holde senga.

Som bridgespiller var han blant de bedre i klubben. Mange gode makkere fikk han også som bidro til at han fikk mange gode plasseringer i turneringer. Per Ove tok bridgen sin alvorlig og likte ikke dersom noen ikke fulgte reglene. Reglene (blant annet alertering) var til for å følges og gjorde en ikke det ble en gjort oppmerksom på udåden av Per Ove. En annen side ved Per Ove som må trekkes frem, er hans gjestfrihet. Det er mange tilreisende som har deltatt i turneringer i Kristiansand og som har fått en seng å sove i hos Per Ove.

En stor opplevelse for Per Ove var da han ble med landslaget i bridge til EM i Portugal i 1995. Landslaget den gang bestod av Tom, Øystein, Helge og Roald og vi inviterte Per Ove med som coach. En oppgave han tok alvorlig og utførte med glans.

De siste årene var helsetilstanden til Per Ove så dårlig, at han ikke alltid maktet å komme seg på butikken for å handle mat, Lotto-kuponger og røyk. Da var det flere av hans bridgekamerater som trødde til og hjalp. Et slag rammet Per Ove i 2013 og det gjorde at Per Ove havnet på sykehus og deretter på Valhalla Helsesenter.

Der avga Per Ove sin siste melding og vi ble en bridgevenn fattigere.

Skrevet av Roald Mæsel.