En fin trumfinesse fra robotbridge

Jeg spiller fra tid til annen turneringer på BBO hvor både motspillere og makker er robot. Det kan være frustrerende, men det kan også være god underholdning. Robot har etter hvert blitt en rett så god spiller.

Men på dette spillet var det min tur til å ta innersvingen på robot, det var «bare» å ta kortene i riktig rekkefølge.

Motspillet staret med spar ess og ny spar fra vest, damen fra nord vant annet stikk da øst fulgte med spar. Fra hånden forsvant en kløver.

Hjerter dame i neste stikk stakk øst med kongen og vest kastet en spar! Øst fortsatte med kløver 2 til damen hos syd som spilte en liten hjerter til tieren og ess. Kløver 6 i retur ble sluppet til kongen hos nord fulgt av hjerter 8 som fikk beholde stikket.

Hvordan ville du spilt videre herfra?

Løsningen er at du må spille deg ned til en 2-kort posisjon hvor nord er inne slik at østs trumf fanges i finessen til syd.

Fortsettelsen ble ruter ess, ruter konge og ruter til damen. Posisjonen var blitt denne

På spar konge var øst fanget. Hvis han trumfer vinnes resten ved å overtrumfe, ta ut trumfen og ta for kløver ess!

Øst kastet derfor en ruter, fra syd forsvant kløver ess. Neste spar fulgte og øst måtte velge hvilken trumf han skulle bruke, uansett gikk de to siste til spillefører for vunnet utgang.

Nøkkelspillet var å gjette riktig på hvilke minorstikk som skulle tas. Det var nemlig viktig for spillefører å hente 3 ruterstikk før spar konge. Hvis ikke vil øst slippe unna finessen.