Fin storeslem av Barnet og Steve

Steve Levinson

Steve Levinson – Barnet Shenkin har vært to fine lagkamerater for meg de siste årene. Vi har hatt noen fine turer til Nationals i USA og det er alltid spennende å se hva gutta kommer med til sammenligning når vi spiller online lagkamper.

Fra en online turnering i vinter kommer dette spillet hvor gutta fikk god sving på meldingene. Selv om det er ganske enkelt kan det være noe å lære for mange av oss.

Etter en naturlig revers melding var 3 kløver krav og 4 kløver RKC med kløver som trumf. 4 hjerter = 0/3 ess og 5 kløver var spill hvis 0. Barnet gikk på med 3 ess og da var det enkelt for Steve å løfte til storeslem.

Gode systemtips her er å bruke laveste av 4. farge og 2NT som avslag mot reversmeldinger slik at 3-trinnet er krav til utgang. Videre kan det være nyttig at 4 i minor som er støttet er RKC i fargen, det gir flere trinnsvar og bedre kontroll. Men avtal også videre meldinger slik at dere vet hvordan dere spør etter trumfdame, konger osv. Hvis man svarer 3 ess skal man ikke stoppe under slem (men unntak av når det veldig sterke hånden svarer på antall ess hvor spørrer kan ha 0).

Med kløver som trumf var det enkelt å vinne 13 stikk ved stjelinger. Det kan vinnes 13 stikk i grand uten ruter i utspill, men i lagkamp er det best å spille på det trygge.

Spillet var kanskje ikke noe hokus-pokus, men viser hvor viktig det er med gode avtaler i meldingene.