Gunn Tove og Torhild

Vist-Heskje

Gunn Tove Vist og Torhild Heskje har i noen år vært et av våre sterkeste makkerpar i dameklassen. Internasjonal suksess og flere pokaler her hjemme forteller om et makkerpar i den ypperste verdenseliten.

Jeg fikk spille mot de i NBFs Realbridge LAG, det ble 12 spill hvor jeg fikk se hvorfor damene snart reiser for å spille om VM medaljer til Norge. Disse damene er rett og slett to dyktige bridgespillere som utgjør et bunnsolid makkerpar.

La de sette deg på prøve som spillefører med damene i motspill

Kløver 4 i utspill fra Gunn Tove Vist vant Torhild Heskje i øst med esset og vridde spar 6.

Det var akkurat det motspillet som gjør at du kan gå beit, men gjør du det da?

___________________________

Min første tanke var hvorfor spiller ikke vest ut den fargen de har meldt og støttet. Det vil være den første innskytelsen hos de fleste. En årsak for å la være er at man ikke vil spille ut ifra ess, en annen er at vest kan ha en grei ruterfarge slik at hun vil spille trumf for å unngå stjelinger hos nord.

Øst derimot må vel spille spar når hun ser at nords spar kan forsvinne på håndens ruter, eller at hjerter kan gi avkast for håndens spar. Øst ser nok at syds hopp til 5C kan være basert på en fordelingshånd og nok kan ha 11-kort i minor, derfor kan 2-1-5-5 nesten utelukkes. En liten spar fra esset vil kun være feil hvis spillefører har singleton konge, altså er liten spar absolutt det beste motspillet nesten uansett hvordan kortene er fordelt.

Ja så hva bestemmer du deg for, liten eller konge?

Torhild Heskje

Jeg «gikk fem på» og la liten, da ble det 12 imp til damelandslaget når kortene så ut som dette

Det slo gnister av kløver i utspill og liten spar i vri. Det kan nok være at jeg burde gått opp med kongen, men det tar likevel ikke glansen vekk fra et flott motspill av to meget dyktige bridgespillere.

Jeg håper vi ser flere slike motspill når VM arrangeres i Italia senere i mars.