Den litt for tidlige claimen

Vi har vel alle gjort det, forlangt resten av stikkene hvorpå motparten rynker litt på nesa og forteller deg at du tar feil.

Dette spillet var nesten sånn, en litt ivrig spillefører måtte akseptere et dårlig spill etter å ha vært litt for ivrig i sin claim.

Meldingene gikk

En kløver i utspill vant øst med kløver dame. Øst tok også for kløver ess før han snudde en hjerter. Et fint motspill hvis vests hjerter er god nok til å presse ut hjerter ess som er inntak for sparstikkene.

Denne gangen vant syd med hjerter konge og spilt spar til 10 og ess. Nå fortsatte øst med kløver hvorpå vest kunne ta sine kløverstikk frem til denne posisjonen

Syd lente seg fremover og sa han tok resten av stikkene hvis sparfargen ikke satt 5-1.

Det syd ikke fulgte med på var at øst, som hadde 5-kort spar også hadde ruter konge. Dermed ville øst blitt skvist hvis vest spiller tilbake hjerter. Men nå da syd viste frem kortene var det selvsagt lett for vest å spille ruter til damen som øst bare la liten på. Nå var spillefører låst og måtte gi vekk et stikk i spar til slutt.

En annen mulighet spillefører overså var å avblokkere ruter dame og knekt slik at nord satt igjen med ruter 9. På den måten kunne syds E 10 være en reserveplan hvis sparfargen ikke gikk fint.

9 av 10 ganger ville en slik claim fungert, men denne gangen ble det sorti for en ellers så dyktig spiller. Moralen får være at selv den beste kan gjøre feil. Tenk deg nøye igjennom før du forlanger stikkene neste gang!